Отидете към основна версия

9 316 31

Руските власти с нов пистолет

  • аспид-
  • ростех-
  • пистолет-
  • модел-
  • изпитание

Тестват „Аспид“

Снимка: rostec.ru

Пистолетът 9х19 „Аспид“ ще бъде тестван от руските правоохранителни органи, съобщиха от пресслужбата на държавната компания „Ростех“. Целта е да се получи от специалистите обратна връзка за оръжието, което е част от успешното му изпитание. Забележките ще бъдат взети под внимание и включени в документацията за доработка на оръжието.

Пистолетът се предлага в три варианта – стандартен (РГ-120), облекчен и сериен (РГ120-1). Първият е с вместимост на пълнителя от 22 патрона, а другите два са с по 18. Вариантите от модификация РГ-1201 се различават по това, че нямат външни механични предпазители. Те са вътре в оръжието и работят автоматично. Целта е пистолетът да се изважда от кобура максимално бързо, без страх от захващане на изпъкнали детайли. Серийната версия също ще бъде оборудвана с планки "Пикатини". В зависимост от модификацията, теглото на оръжието без патрони е 780-1100 гр., а дължината му е 205 мм.

"Пистолетът е с модулна конструкция, която позволява ползване на различни опции на затвора – военни и спортни. Например, със и без колиматорен прицел, а също и с различни опции за ръкохватка със сменяеми подложки", казва Иван Козлов, главен конструктор на ОКР на "Аспид".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.

Свързани новини