Отидете към основна версия

4 858 4

BMW i8 се превърна в мобилна ферма за добив на криптовалута

  • криптовалута-
  • майнинг-
  • bmw-
  • i8

Системата за копаене на криптовалута е оборудвана с дънна платка ASUS B250 Mining Expert и захранване EVGA SuperNOVA 1600 T2

Ентусиастът Саймън Бърн от Лас Вегас продължава да изумява общността, като предлага уникални и оригинални начини за добив на криптовалута. По-рано Бърн създаде майнинг ферма със 78 видеокарти GeForce RTX 3080, използвайки най-бързия видеопроцесор в света. Този проект ще позволи на крипто ентусиастите да получават нетен доход от около 130 хиляди долара годишно.

В следващата стъпка Бърн реши просто да се подиграe на геймърите, заети с безплодни опити да си купят поне една видеокарта GeForce RTX 3080, която при препоръчителната цена от 700 долара се продава за повече от 1200 долара и е много трудно да се намери . Сега Бърн е закупил BMW i8 хибриден спортен автомобил за 147 500 долара и е инсталирал малка копачка от шест GeForce RTX 3080 видео карти в багажника.

Системата за копаене е оборудвана с дънна платка ASUS B250 Mining Expert и захранване EVGA SuperNOVA 1600 T2. Според създателят, тази инсталация ще помогне да печелите пари дори по време на пътуване, но основната причина, която го е подтикнала да създаде друга ферма с видео карти от най-висок клас, е желанието да дразни геймърите.

Автомобилната батерия на BMW i8 има мощност от 3 500 W, а инсталацията изисква само 1 500 W, но по време на работа генерира толкова много топлина, че багажникът трябва винаги да е отворен, което прави пътуването, комбинирано с добив на криптовалута, малко вероятно, особено в пустинята Невада.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини