Отидете към основна версия

4 829 1

Руски смартфон с два екрана

  • yota devices-
  • yotaphone-
  • mobile world congress

Руската компания Yota Devices, подразределение на едноименния доставчик на интернет услуги и мобилна телефония, готви иновационен модел смартфон за изложението Mobile World Congress в Барселона през февруари 2013-а. YotaPhone разполага с два дисплея с диагонал 4.3 инча. Основният екран е цветен и има разолюция 1280 x 720 пиксела, а допълнителният - монохромен и базиран на технологията E-Ink.



Устройството е оборудвано с двуядрен процесор Qualcomm MSM8960, 12-мегапикселова камера, 2 гигабайта оперативна и 32/64 гигабайта вградена памет и батерия с капацитет 2 100 мАч. Смартфонът поддържа мрежи LTE, а операционната система е Android 4.2.



YotaPhone е дълъг 131, широк 67 и дебел 9.9 мм. Дизайнът и програмното обезпечение на базата на Android са разработени за две години от руски екип, хвали се шефът на Yota Devices Владислав Мартинов.



От компанията смятат за най-важно нововъведение добавянето на монохромен дисплей, който харчи малко енергия и постоянно показва изображението на екрана. На него могат да се четат SMS-и, електронни книги, съобщения в социалните мрежи, да се "лепят" напомнящи бележки и т.н.



От Yota Devices смятат на пуснат новия си телефон на цена около $650.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Още един руски смартфон

    Руските производители на смартфони започват да стават известни с това, че пускат апарати с два екрана. След YotaPhone и компанията Highscreen пусна ...
    12.12.2014
    4 522
    3