Last news in Fakti

13 Декември, 2012 12:27 4 825 1

Руски смартфон с два екрана

  • yota devices-
  • yotaphone-
  • mobile world congress

Руската компания Yota Devices, подразределение на едноименния доставчик на интернет услуги и мобилна телефония, готви иновационен модел смартфон за изложението Mobile World Congress в Барселона през февруари 2013-а. YotaPhone разполага с два дисплея с диагонал 4.3 инча. Основният екран е цветен и има разолюция 1280 x 720 пиксела, а допълнителният - монохромен и базиран на технологията E-Ink.



Устройството е оборудвано с двуядрен процесор Qualcomm MSM8960, 12-мегапикселова камера, 2 гигабайта оперативна и 32/64 гигабайта вградена памет и батерия с капацитет 2 100 мАч. Смартфонът поддържа мрежи LTE, а операционната система е Android 4.2.



YotaPhone е дълъг 131, широк 67 и дебел 9.9 мм. Дизайнът и програмното обезпечение на базата на Android са разработени за две години от руски екип, хвали се шефът на Yota Devices Владислав Мартинов.



От компанията смятат за най-важно нововъведение добавянето на монохромен дисплей, който харчи малко енергия и постоянно показва изображението на екрана. На него могат да се четат SMS-и, електронни книги, съобщения в социалните мрежи, да се "лепят" напомнящи бележки и т.н.



От Yota Devices смятат на пуснат новия си телефон на цена около $650.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brigante

    0 0 Отговор
    то отзад по-добре да сложат голяма слънчева батерия:)по спешност тя да подпомага, да си я вкл. и изкл. когат' ни кефне, а не втори екран, който малко ми се струва безсмислен, ако основният има функционалност да се преобразува към eink монохроматична х..ня чернобяла, та да не хаби точец:) и да не ни кьори мно' :)