Отидете към основна версия

2 135 8

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска

  • face id-
  • iphone-
  • маска

Това ви позволява новата операционна система iOS 14.5, но има някои уловки

Apple прие технологията за разпознаване на лица Face ID с iPhone X през 2017 г., но тази технология се оказва непрактично решение на фона на продължаващата пандемия, тъй като често не успява да отключи телефона, когато носите маска, което изисква да въведете паролата за да използвате вашия iPhone.

С iOS 14.5 обаче Apple се опитва да улесни нещата за собствениците на iPhone с Face ID. Базираният в Купертино технически гигант пусна бета версията на iOS 14.5, която се предлага с функция, която Ви позволява да отключите своя iPhone с Face ID, когато носите маска, при условие обаче, че притежавате Apple Watch.

Тази функция се нарича „Отключване с Apple Watch“ и е подобна на Smart Lock на Android, тъй като отключва Вашия iPhone с Face ID, когато вашият Apple Watch е близо до Вашия iPhone. Но имайте предвид, че Face ID трябва да открие маска, за да работи това, а Apple Watch трябва да е на китката Ви. Умният часовник също трябва да бъде защитен с парола и отключен.

Ако всички тези условия са изпълнени, ще получите известие за обратна връзка на Вашия Apple Watch, когато вашият iPhone с Face ID бъде отключен. Трябва да се отбележи, че най-новите предложения от Apple не включват в комплекта 20W зарядно устройство.

Въпреки това, заслужава да се спомене, че функцията „Отключване с Apple Watch“ отключва само вашия iPhone и не работи при покупки в App Store и iTunes, което означава, че все пак ще трябва да въведете паролата за удостоверяване, ако носите маска.

В допълнение към „Отключване с Apple Watch“, iOS 14.5 бета поддържа серията Xbox X и контролерите PlayStation 5 DualSense. Той също така дава възможност за поддръжка на двойна SIM карта 5G, както и поддръжка на AirPlay 2 за Apple Fitness +.

По-важното е, че iOS 14.5 бета идва с контролите за прозрачност на проследяването на приложения, които Ви позволяват да предотвратите проследяването на Вашите действия в приложенията и уебсайтовете на други компании.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини