Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 10:28 2 133 8

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска

  • face id-
  • iphone-
  • маска

Това ви позволява новата операционна система iOS 14.5, но има някои уловки

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска - 1

Apple прие технологията за разпознаване на лица Face ID с iPhone X през 2017 г., но тази технология се оказва непрактично решение на фона на продължаващата пандемия, тъй като често не успява да отключи телефона, когато носите маска, което изисква да въведете паролата за да използвате вашия iPhone.

С iOS 14.5 обаче Apple се опитва да улесни нещата за собствениците на iPhone с Face ID. Базираният в Купертино технически гигант пусна бета версията на iOS 14.5, която се предлага с функция, която Ви позволява да отключите своя iPhone с Face ID, когато носите маска, при условие обаче, че притежавате Apple Watch.

Тази функция се нарича „Отключване с Apple Watch“ и е подобна на Smart Lock на Android, тъй като отключва Вашия iPhone с Face ID, когато вашият Apple Watch е близо до Вашия iPhone. Но имайте предвид, че Face ID трябва да открие маска, за да работи това, а Apple Watch трябва да е на китката Ви. Умният часовник също трябва да бъде защитен с парола и отключен.

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска

Ако всички тези условия са изпълнени, ще получите известие за обратна връзка на Вашия Apple Watch, когато вашият iPhone с Face ID бъде отключен. Трябва да се отбележи, че най-новите предложения от Apple не включват в комплекта 20W зарядно устройство.

Въпреки това, заслужава да се спомене, че функцията „Отключване с Apple Watch“ отключва само вашия iPhone и не работи при покупки в App Store и iTunes, което означава, че все пак ще трябва да въведете паролата за удостоверяване, ако носите маска.

В допълнение към „Отключване с Apple Watch“, iOS 14.5 бета поддържа серията Xbox X и контролерите PlayStation 5 DualSense. Той също така дава възможност за поддръжка на двойна SIM карта 5G, както и поддръжка на AirPlay 2 за Apple Fitness +.

По-важното е, че iOS 14.5 бета идва с контролите за прозрачност на проследяването на приложения, които Ви позволяват да предотвратите проследяването на Вашите действия в приложенията и уебсайтовете на други компании.

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 майсторлък

    10 4 Отговор
    Face ID работи безотказно, за разлика от хандроидските мъки.
  • 3 Този

    6 2 Отговор
    Ама как натъртват на това зарядно, все едно от цамцунг предлагат такова.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Apple

    0 1 Отговор
    Отключвам го с маска от година насам.
  • 6 Bmw

    2 2 Отговор
    Голяма иновация , няма що!Бързо отивам да купувам 12 про макс , нищо че не ползвам парола.
  • 7 Един

    0 3 Отговор
    Какъв е проблема?! Нали ти се виждат зениците - не само може да те разпознае, но с ирисова диагностига ще ти знае даже здравословния статус!
  • 8 Spy

    1 1 Отговор
    Безпроблемен 6S 4години още си работи супер сега с 8 вече над година безпроблемно мои познати за такъв период смениха 4-5 само бъгове излизания от приложения екрани никога андроид