Отидете към основна версия

6 642 26

12 000 евро за "модерната Isetta"

  • microlino

Малкият електрически автомобил ще има пробег от 200км

Снимки: Micro

Ако сте запознати с по-старите модели на BMW, то най-вероятно дизайна на Microlino ви напомня на един класически модел на баварската компания. Модерната препратка към BMW Isetta има за цел да влезе в серийно производство и да се бори с големите автомобили в Европа. Малкият електрически автомобил е дело на швейцарската компания Micro и има за цел да влезе на европейския пазар като двуместен градски автомобил с пробег от около 200км.

Според изследване на компанията, „колите в Европа са карани от средно 1.2 човека и изминават по 35 км на ден, именно това прави 95% от автомобилите по-големи от нуждите за които се използват“. Именно това дава живот на Microlino, който ще предлага максимална скорост от 90км/ч и достатъчно място за двама възрастни и три каси бира, поне според производителите му.

Модерната Isetta тежи 513 килограма и също както и оригинала предлага предна врата с разликата, че тук воланът е захванат към пода, а не на вратата, както е при класическото BMW. Интериорът също запазва минималистичният дизайн с екран, който показва нужната информация пред водача, а стойка за телефон замества екран за мултимедията.

Цените на Microlino ще започват от около 12 хиляди евро за модел с по-малката батерия и пробег от 125 км, а при модела с по-голяма батерия, цената ще бъде с няколко хиляди евро по-висока. Процесът по хомологация на малкия автомобил в Европа ще започне през месец Юни, което означава, че ще можем да видим автомобил готов за серийно производство поне към края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини