Last news in Fakti

10 Май, 2022 10:54 2 706 10

Isetta-та на 21-ви век: Производството на Microlino започва в Торино (ВИДЕО)

  • microlino-
  • isetta

Компактни размери и приличен пробег - какво друго ви трябва в модерен мегаполис?

Isetta-та на 21-ви век: Производството на Microlino започва в Торино (ВИДЕО) - 1

Швейцарската компания Micro Mobility Systems най-накрая стартира производството на "електрическото бебе" Microlino в завод в италианския град Торино. Автомобилът, вдъхновен от легендарната Isetta, е на път да бъде пуснат в продажба.

Сглобяването на серийните модели беше анонсирано още през 2021 на IAA. Но поради проблеми в глобалната верига за доставки, началото на производството трябваше да бъде отложено до средата на март, тази година. И това въпреки факта, че много важни компоненти бяха заредени предварително.

Забавянето на старта на производствоще бъде компенсирано от увеличение на производствените темпове. И в допълнение към нивата на оборудване Urban, Dolce и Competizione ще бъде пусната изключителна серия от 500 автомобила под общото име Pioneer Series.

Microlino е разработен от специалисти от италианската фирма Icona Design, позиционирана на същото място в Торино. Пускането на електрическата кола е установено от компанията Cecomp, която създава прототипи и произвежда автомобили от 1978 г.

Планът за тази година е 3000 бройки. През 2023 г. компанията възнамерява да произведе вече 6000 автомобила. Въпреки това, в бъдеще се планира да се увеличи производството до 25 хиляди копия годишно. Към днешна дата Micro Mobility Systems е получила около 16 000 предварителни поръчки за Microlino .

Двуместното превозно средство тежи само 400 килограма и е способно, благодарение на електромотор с мощност 18 конски сили, да достигне максимална скорост от 90 километра в час. Запасът на мощност достига 200 километра. Предполага се, че цените ще започват от 12 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Консерва

    11 4 Отговор
    шофьора позициониран толкова напред че при челен сблъсък шансовете да оцелее ми се виждат много малки; ако оцелее ще е без крака.

    Коментиран от #4

  • 2 2107

    12 6 Отговор
    Далаверата с електричките се вихри на МАХ.Какво ли не се прави за да се наложат.Явно печалбите ще са огромни. за големите концерни де ...не за масите от ХОРА . Сигурно и ел,файтони и ел.карети ще ни предложат ...не ,че тротинетки- вече не се появиха - такива де си ги сковавахме от две дъски и два стари лагера преди 50-60 години ,като ...ДЕЦА .Да, ама една такава тротинетка -електричка , днес ми я продават на цена 2 пъти по-висока от ,която можеш да си купиш истинска кола на старо . Тая " Изета" струва 12 000 еврака, докато моята вярна ЛАДА е купувана през 2005-та г. ЧИСТО НОВА от АВТОВАЗ за ...3 500$ .Още си върви и що работа ми е свършила .

    Коментиран от #6

  • 3 Загрижен

    11 3 Отговор
    Това недоразумение на снимката не само, че на нищо не прилича, ами е правено за гномове. Кой нормален човек ще се тъпче в това... нещо? Визия - 2ка. Функционалност - 2ка. Цена - 2ка.
  • 4 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Консерва":

    В повечето европейски градове се очаква до 1-2 години да се въведе максимална скорост 30 км/ч !! Освен това всички нови модели минават задължителен краш тест при 64 км/ч , включително и този !! Така че айде да не се правиш на разбирач , да не ти обяснявам колко чинят "знанията" ти пред тези на инженери от СЕРТИФИЦИРАНИ фирми !

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "2107":

    Това не е мислено да си караш компотите и картофите на село , а за изключително градско движение до работа и обратно и движение в центровете на европейските градове , особено в Южна Европа , където редовно има улици , където не могат да се разминат две коли !! И където 99% се движат по един в автомобил и паркирането е почти невъзможно ! А това се паркира напречно на място колкото мотопед и излизаш директно на тротоара през предната врата !! Самия факт , че има 16 000 поръчки преди още да влезе в производство говори достатъчно !! А ти иди пробвай с Ладата да влезеш , където това ще влезе !! Ама си приготви билет за влака за връщане , щото ще замине за скрап преди да си успял да слезеш , че и още толкова глоби ще отнесеш , че тровиш хората с това ватнишко кюмбе !!
  • 7 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тотьо":

    Сто пъти повторих , че на никой не му дреме за България !! Това е правено ИЗКЛЮЧИТЕЛНО за Италия , Испания , Южна Франция , че ако щеш и Гърция и никой не си и мисли , че трябва да гони кефа на някой Ганьо !! А там където трябва видно има повече от достатъчен интерес !

    Коментиран от #8

  • 8 Грета Тунберг

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Скъпи,за Швеция няма ли да има?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 форд-е

    0 0 Отговор
    Компактни размери и приличен пробег - какво друго ви трябва в модерен мегаполис?

    1 - да може що-годе лесно да се качиш и да можеш да се завъртиш без да си удряш главата в тавана

    2 - да има място къде да седне човек, защо не и двама