Отидете към основна версия

2 531 24

Преговорите между Nissan и Apple се провалиха

  • nissan-
  • apple-
  • електромобил-
  • автономна кола

Според съобщения в медиите японският автомобилен производител не харесал условията на Apple

Nissan беше сред тези, към които Apple се обърна с проект за разработване на безпилотно електрическо превозно средство. Преговорите обаче бяха прекъснати на ранен етап, съобщава Financial Times.

Според изданието дискусиите не са преминали на нивото висше ръководство на компаниите поради разногласия относно марката. Твърди се, че производителят на iPhone предлагал на Nissian да произвежда автомобили под марката Apple. Всъщност това би направило Nissan просто доставчик на части.

Apple не коментира тази информация. Главният оперативен директор на Nissan Ашвани Гупта заяви, че японската компания не води преговори с Apple: "Въпреки това Nissan винаги е отворен за сътрудничество и партньорства, за да ускори трансформацията на индустрията."

Информацията за възможното навлизане на Apple на автомобилния пазар се появиха в края на миналата година. Ще припомним обаче, че създателите на iPhone обявиха работата по електрически автомобил още през 2015 г., но оттогава нямаше никакви официални подробности за проекта.

Наскоро пък бе съобщено, че в края на 2020 г. Apple е наела бивш инженер на Porsche. Според слуховете Apple ще пусне своята електрическа кола до 2024 година. За да изпълни този план обаче, компанията ще трябва да работи с автомобилен производител - тъй като създаването на собствен завод за автомобили може да струва милиарди долари и да отнеме много години.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини