Отидете към основна версия

3 138 10

Lexus вгради грамофон в жабката на IS

  • lexus-
  • is-
  • проект-
  • концепт

Японската компания представи интересен проект на базата на най-популярния си седан

Снимки: Lexus

Преди време ви разказахме за проект на Lexus, който превърна седанът IS в перфектното място за геймъри, като вгради в него огромен монитор и компютър в задната част. Този път отново е използван моделът IS, но концептът е предвиден за феновете на аудиото.

Партньорството между Lexus, DJ MC Мадлип, KAYTRANADA и студиото за преработка на автомобили SCPS е дало резултат в новият IS Wax Edition. Освен матовият екстериор и емблемите в задната част, то седанът по нищо не се отличава от другите модели на външен вид.

Тайната на лимитираната в един брой версия се крие в жабката. Там може да се намери грамофон, който побира пълноразмерни плочи и предава аудиото към колоните на колата. Те са дело на компанията Mark Levinson и са 17 на брой, разположени в целия интериор, a oбщата им мощност достига 1800W.

От Lexus дори са променили окачването на IS, за да го направят максимално „меко“, а грамофонът е монтиран на специална стойка със стабилизиращ мотор, за да намалят вибрациите до минимум. Както споменахме, колата няма да достигне в серийно производство, а от япоснката компания планират да я показват на различни изложения и събития.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини