Отидете към основна версия

16 905 19

Глобален срив в приложенията за Android

  • google-
  • android-
  • срив

Причината е в грешка на актуализацията на Google до Android WebView

Снимка: Shutterstock

Някои потребители на устройства с Android, от вечерта на 22 март, се оплакаха от появата на проблеми с работата на отделните приложения. Приложенията на Google и програмите на трети страни не функционират правилно и грешат в продължение на часове. Експертите бързо установиха причината за глобалния отказ. Тя е свързана с грешки при актуализирането на системния компонент на Android System WebView. Google бързо разреши проблема и пусна актуализация, която коригира грешките.

Първите съобщения за масивни проблеми при работа с приложения на устройства с Android започнаха да пристигат вечерта на 22 март. Според лентата с инструменти на Google Workspace за Gmail приложението се е сринло за около седем часа. Google препоръча използването на интерфейса на работния плот, докато проблемите с WebView не бъдат решени.

Официалната служба за техническа поддръжка на Samsung в Twitter разпространи съобщение, в което препоръчва да се премахне най-новата актуализация за WebView, което за кратко време реши проблема.

По-късно Google обяви пускането на спешна актуализация за отстраняване на възникналите проблеми. За целта потребителите трябва да актуализират Android System WebView до версия 89.0.4389.105 чрез Google Play и Google Chrome до текущата версия. За потребители, които нямат настройка за автоматично актуализиране, горната процедура ще трябва да се извърши ръчно.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с Android 12 (ВИДЕО)

    Тази седмица ще се състои официалното представяне на следващата версия на Android, носеща обозначението 12, но в интернет пространството се появи виде ...
    17.05.2021
    5 030
    6