Last news in Fakti

25 Март, 2021 14:14 16 902 19

Глобален срив в приложенията за Android

  • google-
  • android-
  • срив

Причината е в грешка на актуализацията на Google до Android WebView

Глобален срив в приложенията за Android  - 1
Снимка: Shutterstock

Някои потребители на устройства с Android, от вечерта на 22 март, се оплакаха от появата на проблеми с работата на отделните приложения. Приложенията на Google и програмите на трети страни не функционират правилно и грешат в продължение на часове. Експертите бързо установиха причината за глобалния отказ. Тя е свързана с грешки при актуализирането на системния компонент на Android System WebView. Google бързо разреши проблема и пусна актуализация, която коригира грешките.

Първите съобщения за масивни проблеми при работа с приложения на устройства с Android започнаха да пристигат вечерта на 22 март. Според лентата с инструменти на Google Workspace за Gmail приложението се е сринло за около седем часа. Google препоръча използването на интерфейса на работния плот, докато проблемите с WebView не бъдат решени.

Официалната служба за техническа поддръжка на Samsung в Twitter разпространи съобщение, в което препоръчва да се премахне най-новата актуализация за WebView, което за кратко време реши проблема.

По-късно Google обяви пускането на спешна актуализация за отстраняване на възникналите проблеми. За целта потребителите трябва да актуализират Android System WebView до версия 89.0.4389.105 чрез Google Play и Google Chrome до текущата версия. За потребители, които нямат настройка за автоматично актуализиране, горната процедура ще трябва да се извърши ръчно.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Rdn

    12 1 Отговор
    'Причината е в грешка на актуализацията на Google до Android WebView' - Изключително некомпетентно написано. Проблемът е при приложение, които използват браузър за да презентират уеб страници като приложния..
  • 3 Jofo

    9 2 Отговор
    аз имах/имам проблем с viber
  • 4 qwerty

    8 15 Отговор
    Не съм усетил проблеми с айфонЯ, даже се ъпдейтна до 14.5.5 бета, но в същото време потребител с андроид многократно се опита да ми изпрати снимка през вайбър и не стана

    Коментиран от #5

  • 5 Този

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "qwerty":

    Андроиди братчед, какво да очакваш. Нали беше много яко с отворен код???
  • 6 Jack Bauer

    9 0 Отговор
    Аз не съм усетил проблеми с Андроид-а тези дни.
  • 7 телефониста

    4 0 Отговор
    Проблемът е само с някои телефони. Аз съм със Samsung Galaxy S21+ 5G и нямах проблем. Жената е с Galaxy S20 също нямаше проблем, но синът ми имаше с неговия телефон HUAWEI P40. Той не можеше да отвори вайбъра, както и скайп. Само в това се състоеше проблема, но го оправиха. Нямаше изобщо да го забележим, ако не ни се беше наложило да му пратим нещо и той не можеше да го получи.

    Коментиран от #8

  • 8 Rado

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "телефониста":

    IPhone фен: А зарядно ималиш ли за Samung S21? А жак за слушалки за S20, S21? :DDDD ;)

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 9 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    А ти акъл имаш ли, да дадеш 2 бона за китара която краде личните ти данни?
  • 10 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Не оставам изненадан. Феновете на Ябълката (и обратно), все търсят повод да се заядат при всеки един удобен случай. Да, имаше проблем. Отстраниха ли го? Отстраниха го. Не беше глобален. Засягаше конкретно някои модели. Например, на А50 срив нямаше. На Note 8, 9 и 10 - да. P30 mate, P40.... Не разбирам каква е тази болест постоянно да омалважаваш нечий избор.
  • 11 телефониста

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    С телефоните ми подаряват, когато ги купя преди официалното излизане и безжични слушалки на марката Galaxy Buds за 20-ката и Galaxy Buds Pro за 21-цата. Имам обаче и слушалки с кабел не се притеснявай! Гледам, че си много зле и не знаеш как се правят нещата и за това си пусни в търсачката: „Type-C to 3.5mm Headphone AUX Audio Converter“ и можеш спокойно да си слушаш през кабелните слушалки. Някакви други неща, ако не ги знаеш питай, за да ти ги разясня.

    Коментиран от #15

  • 12 телефониста

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    За зарядното пропуснах да ти кажа, че имам доста зарядни от предните телефони на същата марка, които са ми дадени без пари. Имам и безжични зарядни също в къщи, както и имам Samsung Induktive Powerbank 10.000 mAh (Type-C). Двете устройства ми стоят в джоба и телефона ми се зарежда без да ползвам кабели и други глупости. Давай нещо друго, че с тези неща доста се изложи, че не ги знаеш. Ама какво ли да се очаква от фен на нагризаната ябълка. Забелязал съм, че всичките фенове на тази марка са с доста нисък интелектуален капацитет. Ти си поредното доказателство.

    Коментиран от #17

  • 13 ГСМист

    2 0 Отговор
    Аз съм с Redmi Note 7 и нямах никакъв проблем, но при мен дойдоха двама приятели със същият модел който имаха въпросният проблем. Така че проблема не е до модел
  • 14 ееиишш

    1 0 Отговор
    Къфто и телефон да имаш гугле със сигурност те прецакват.
    На моа тилифон интернето - изключен.
    Всички Гугле приложения - затрити.
    Вибър - мибър няма и никога няма да има.
    Предпочитам да си плащам скъпи телефонни разговори.
    И вече минавам на следната система - като ми трябва приложение - правя си го АЗ.
    Никакви Гугал Плей и други подобни.
  • 15 Rado

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "телефониста":

    Тия неща за безжични слушалки и и адаптер за 3.5 жак са ми ясни още от iPhone 7 още през далечната 2016 година, но тогава защо беше това плюене, че е без жак, а сега няма на къде като го махнаха и другите марки вече е COOL. Същото плюене е и за iPhone 12, че е без зарядно, но когато и другите марки го махнат вече е COOL. А какво плюене беше, че на iPhone 6 камерата беше малко издадена над корпуса, сега това е нещо нормално. Ползвам и Android и iOS iPhone, но истината е iPhone диктува правилата.

    Коментиран от #18

  • 16 ТраЛаЛа

    1 0 Отговор
    "глобален срив" и после "няколко потребитела", хаха , аз що нямам проблеми бе мисирки ???
  • 17 ГанюБалкански

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "телефониста":

    те купуват заради марката, да се изфукат, а не четат характеристики и не гледат сравненията, компаришъните !!!
  • 18 123

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Rado":

    Кои са тея правила дето айшита ги диктува бе гла-мар?!?!?! И какво си се запенил такъв да влизаш да обясняваш за недоразумението, което носиш под статия за андроид. Комплекси ли някакви избиваш или някакво друго ментално заболяване те тресе? Аре бегай да цъкаш с шитнята и да си мислиш, че си голема раутъ! Комплексар!
  • 19 Маринов

    0 0 Отговор
    Не съм усетил проблем на моята Нокия 1100.Вече повече от 10 години си работи.