Отидете към основна версия

4 792 6

Индийци пускат кола, зареждаща се от слънцето

  • mahindra & mahindra-
  • слънце-
  • електромобил-
  • e2o

 

Индийската компания Mahindra & Mahindra обяви официално, че през месец март тази година ще пусне на пазара електромобил, зареждащ се от слънцето. Името на малката градска кола е e2o и се разшифрова, като "е"-то означава енергия от слънцето, а "о"-то - кислород.
 
В информацията от Mahindra & Mahindra се посочва още, че четириместния автомобил ще се оборудва с литиевойонни батерии, пълният заряд, на които ще обезпечава автономен пробег от 100 километра. Основното обаче е, че тези акумулатори ще могат да се зареждат от слънчева енергия.
 
e2o се явява заместник на единствения до този момент електромобил на Mahindra - двуместната кола REVAi. В интервю за Wall Street Journal, директорът на подразделението за електромобили изнася още информация за модела, но не разкрива интересни подробности.
 
Не е ясна и цената на "слънчевото возило". Ще припомним, че през следващите 5-6 години индийското правителство възнамерява да инвестира около $2,5 млрд. за развитие на родното производство на електромобили. До този момент обаче индийските ел. возила не се радват на особено добро търсене.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини