Отидете към основна версия

1 758 4

LG и Magna ще помагат на Apple за бъдещ автомобил

  • lg-
  • apple-
  • magna

Трите компании ще си сътрудничат в проект за превозно средство на ток

Две от най-големите компании в своите сфери, LG и Magna, сключиха договор за сътрудничество, а според различни източници, то е породено и ще бъде съпроводено от подписване на общ договор с Apple за произвеждането на първия електромобил на американската компания.

LG има предишна връзка с компанията от Купертино, като през годините е снабдявала Apple най-вече с дисплеи за техните устройства, а сега изглежда че двата бранда ще си сътрудничат и при направата на автомобил. Това не е никак изненадващо, тъй като както скоро ви информирахме, корейската компания оставя настрана бизнеса си с телефони и ще се фокусира върху други неща.

От друга страна Magna снабдява едни от най-големите автомобилни производители и техни технологии могат да бъдат намерени при BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar и други. LG и Magna най-вероятно ще участват в разработването на батериите и електромоторите за новия автомобил на Apple, но все още от американската компания не са потвърдили нищо.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

  • LG спира с производството на телефони

    LG обяви, че повече няма да произвежда смартфони и ще насочи силите и финансите си към други сфери на развитите. Компанията заяви, че спира да произве ...
    06.04.2021
    6 021
    10