Отидете към основна версия

9 623 20

Повече за новата операционна система на Apple

  • apple-
  • iphone-
  • ios 15

Компанията официално представи iOS 15

През изминалата вечер Apple официално анонсира новото поколение на своята операционна система iOS, като това ще е нейната 15 версия. За момента тя е достъпна само за разработчици, като се очаква представянето ѝ да съвпадне с това на новия iPhone 13, както е ставало и до момента.

Заедно с представянето на някои от подобренията, Apple добави и пълен списък с устройствата, които ще я поддържат като изненада приятно част от феновете си. Оказа се, че дори и по-стари устройства като iPhone 6S и първото поколение на iPhone SE също ще могат да бъдат ъпдейтнати до iOS 15.

Една от новите функции Focus, позволява задаването на приоритетни приложения, които да показват известия, като това има за цел да разсейва потребителите по-малко и да показва само най-важното за тях. Също така известията вече са с променен дизайн. Новости има и при Safari, Weather и Notes.

Доста промени има и по-сигурността на операционната система, като от Apple заявяват, че ползващите iOS ще имат по-голям избор за това какви данни да обработват приложенията. Приложението Health също ще получи доста новости, една от които позволява споделянето на данни за здравето с различни хора или медицински заведения, директно от смартфон, часовник или друго устройство.

Интересна е и функцията Live Text, която разчита текст или цифри от снимки и позволява запазването му в текстов формат или набирането на номер при разпознаването на такъв. Също така Siri вече ще бъде достъпна и за външни разработчици на приложения, като заедно с това ще придобие и доста по-голяма функционалност.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Знаете ли защо Apple не направи iPhone 9?

    iPhone X бе представен през 2017 година, като стана пряк наследник на iPhone 8 и още тогава голяма част от хората си зададоха въпроса, какво се случи ...
    19.06.2021
    21 859
    14
  • iPhone 13 с прозрачен модул на камерата

    Есента неумолимо наближава, а с нея и представянето от Apple на следващото поколение iPhone 13, което според прогнозите трябва да се състои през септе ...
    17.06.2021
    18 354
    4