8 Юни, 2021 19:04 9 568 20

Повече за новата операционна система на Apple

  • apple-
  • iphone-
  • ios 15

Компанията официално представи iOS 15

Повече за новата операционна система на Apple - 1

През изминалата вечер Apple официално анонсира новото поколение на своята операционна система iOS, като това ще е нейната 15 версия. За момента тя е достъпна само за разработчици, като се очаква представянето ѝ да съвпадне с това на новия iPhone 13, както е ставало и до момента.

Заедно с представянето на някои от подобренията, Apple добави и пълен списък с устройствата, които ще я поддържат като изненада приятно част от феновете си. Оказа се, че дори и по-стари устройства като iPhone 6S и първото поколение на iPhone SE също ще могат да бъдат ъпдейтнати до iOS 15.

Повече за новата операционна система на Apple

Една от новите функции Focus, позволява задаването на приоритетни приложения, които да показват известия, като това има за цел да разсейва потребителите по-малко и да показва само най-важното за тях. Също така известията вече са с променен дизайн. Новости има и при Safari, Weather и Notes.

Повече за новата операционна система на Apple

Доста промени има и по-сигурността на операционната система, като от Apple заявяват, че ползващите iOS ще имат по-голям избор за това какви данни да обработват приложенията. Приложението Health също ще получи доста новости, една от които позволява споделянето на данни за здравето с различни хора или медицински заведения, директно от смартфон, часовник или друго устройство.

Повече за новата операционна система на Apple

Интересна е и функцията Live Text, която разчита текст или цифри от снимки и позволява запазването му в текстов формат или набирането на номер при разпознаването на такъв. Също така Siri вече ще бъде достъпна и за външни разработчици на приложения, като заедно с това ще придобие и доста по-голяма функционалност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уау как

    32 22 Отговор
    съм живял без Епъл не знам. И как ще продължа да живея без Епъл не знам.
    Ще пробвам.

    Коментиран от #14

  • 2 Туз

    34 12 Отговор
    Едно голямо нищо, но от сърце!
  • 3 898011

    31 5 Отговор
    Кога ще има интерфейс на български.

    Коментиран от #10

  • 4 ФАКТ

    7 12 Отговор
    Ужас !
  • 5 Потърпевш

    16 30 Отговор
    IOS е срам за софтуерната индустрия.
  • 6 аха аха

    21 3 Отговор
    --- Интересна е и функцията Live Text --- която я има в най-еффтината андроид пръчка още от 2016 г през камерата - кеф ти да разпознава ръкописен текст и цифри и да набереш телефонен номер, кеф ти да запише визитна картичка, да направи превод, или да прочете баркод и генерира линк.

    Коментиран от #11

  • 7 Ганьо

    23 19 Отговор
    Най-готината система.От 2013 съм с Iphone за малко прекъснах с Андроид и горчиво съжалих.
    Най-добрите лаптопи са на Apple също,но Ганьо е прост и най-вече беден !
  • 8 Хаха

    16 6 Отговор
    Ганьоооо…айфона го сменям през 5 години и то защото искам нещо ново.Андроида се сменя през две-три защото е боклук(говоря за телефоните от 200-300 лева) Ако си купиш телефон за 1500 няма да е така.Ама ганьо няма толкова пари за телефон и знае само да плюе скъпото
  • 9 завиждате

    7 8 Отговор
    Копирам си текст на Макбука и го пействам на айфона, примерно. Пускам телевизора, натискам един бутон на айфона и показвам екрана на телефона на телевизора. Полълвам форма за регистрация, изпращат ми код за потвърждение по смс и кодът автоматично се попълва във формата, примерно. Просто си нямате представа колко сте назад с Андроид, операционна система, създадена за да върти реклами на Гугъл! Би трябвало Гугъл да ви подарява китайските боклуци като Хуавей и Шаолин.
  • 10 а на руски

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "898011":

    А после като има интерфейс на български викате "не мога да се ориентирам". Купи си айфон, не завиждай.

    Коментиран от #16

  • 11 пръчка

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "аха аха":

    А добре ли работи тази функционалност на андроидната пръчка или от дъжд на вятър? Е такива са всички гугъл шитни - метат хиляда полу-фичъра, после ги закриват и тн.
  • 12 303

    5 4 Отговор
    Информацията в днешно време е по-скъпа от хардуера ,щом 6 годишният 6S ще получи ъпдейт , значи си е заслужил инвестицията , при масовите андроиди я има няма ъптейт .

    Коментиран от #17

  • 13 Ники

    10 5 Отговор
    Никога няма да си купя ябълка как може да няма бг език
    Гнила работа
  • 14 До Уау как

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Уау как":

    Въпросът е, как си живял без мозък? Много сте ми странни мрънкачите. Като не ви харесва нещо, нужно ли е да се опитвате да си налагате безполезното мнение на всички!? Тая стратегия малко прилича на тази на гейовете. Никой не им пречи да са обратни, ама те все си човъркат нещо и си протестират!
  • 15 стефчо

    4 1 Отговор
    Тъпунгери,вие заради телефоните ли си живеете?
  • 16 898011

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "а на руски":

    Готин, имам по един за цялото ми семейство, дал съм и на майка ми. Знам, английски и италиански. Мога да го ползвам и на руски но ме дразни факта, че само на български няма меню. Какво сме по-различни от румънци, турци, гърци, руснаци и т.н., че Apple да ни ...... така.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 голем праз

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "898011":

    Ползвай на руски, ако го разбираш.

    Коментиран от #19

  • 19 898011

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "голем праз":

    По принцип през месец два ги сменям между трите езика.
  • 20 Безхаберници

    0 0 Отговор
    Айфон няма да имат НОВА ОПЕРАЦИОННА система,леваци!!! Що за медия сте да не знаете елементарни неща!!!