Отидете към основна версия

3 684 12

Експеримент - вентилатор вместо чадър (ВИДЕО)

  • вентилатор-
  • чадър

Мощността на битов вентилатор не е достатъчна

Оригиналното устройство, монтирано на главата, е в състояние да защити потребителя от проливен дъжд. Изобретението е направено от инженера Иван Миранда от Испания. Принципът на устройството е да създаде въздушна завеса над потребителя, позволявайки му да остане сух дори по време на тропическа буря.

Основната идея на изобретателя е необходимостта да се създаде мощен въздушен поток над главата и тялото на потребителя, който да отклонява капките вода. На първия етап всички компоненти на „въздушния чадър“ са отпечатани на 3D принтер, но мощността на битов вентилатор не е достатъчна, за да предпази от дъжд, Така за целта е избран компонент от електрически радиоуправляем самолет.

Крайният модел на устройството работи на прост принцип, като капчиците влага се всмукват в централния отвор на вентилатора и след това се изтласкват от въздушен поток по обиколката във всички посоки. Прикрепяйки устройството към главата, потребителят може да получи високоефективен „въздушен чадър“.

Анализирайки опита от използването на устройството, авторът отбелязва някои нерешени проблеми, които намаляват практическата стойност на изобретението. Например, дъждовните капки се разпръскват от въздушен поток на разстояние до 3 метра от потребителя.

В резултат на това използването на такова изобретение в градска тълпа ще причини дискомфорт сред другите. Освен това в крайната версия устройството се оказва изключително тежко и шумно, което прави невъзможно експлоатацията му дълго време. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Скок с чадър вместо с парашут

      Един екстремен тип на име Ерик Ронер изпробва интересен скок с чадър вместо парашут. По примера на Мери Попинс Ерик скача с чадър, но то ...
    29.03.2013
    13 985
    3