14 Октомври, 2021 11:09 3 635 12

Експеримент - вентилатор вместо чадър (ВИДЕО)

  • вентилатор-
  • чадър

Мощността на битов вентилатор не е достатъчна

Експеримент - вентилатор вместо чадър (ВИДЕО) - 1

Оригиналното устройство, монтирано на главата, е в състояние да защити потребителя от проливен дъжд. Изобретението е направено от инженера Иван Миранда от Испания. Принципът на устройството е да създаде въздушна завеса над потребителя, позволявайки му да остане сух дори по време на тропическа буря.

Основната идея на изобретателя е необходимостта да се създаде мощен въздушен поток над главата и тялото на потребителя, който да отклонява капките вода. На първия етап всички компоненти на „въздушния чадър“ са отпечатани на 3D принтер, но мощността на битов вентилатор не е достатъчна, за да предпази от дъжд, Така за целта е избран компонент от електрически радиоуправляем самолет.

Крайният модел на устройството работи на прост принцип, като капчиците влага се всмукват в централния отвор на вентилатора и след това се изтласкват от въздушен поток по обиколката във всички посоки. Прикрепяйки устройството към главата, потребителят може да получи високоефективен „въздушен чадър“.

Анализирайки опита от използването на устройството, авторът отбелязва някои нерешени проблеми, които намаляват практическата стойност на изобретението. Например, дъждовните капки се разпръскват от въздушен поток на разстояние до 3 метра от потребителя.

В резултат на това използването на такова изобретение в градска тълпа ще причини дискомфорт сред другите. Освен това в крайната версия устройството се оказва изключително тежко и шумно, което прави невъзможно експлоатацията му дълго време. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    19 1 Отговор
    Какво ли не измислят, само и само да вземат центовете от гледане.
    facepalm
  • 2 незнайко

    18 0 Отговор
    Вместо тази турбина да беше закачил чадър на каската, щеше да е по лесно, евтино и ефективно !!!

    Коментиран от #7

  • 3 мдаааа

    9 0 Отговор
    Може и гащи с перка ...
  • 4 Виж му фейса

    11 0 Отговор
    виж му "шапката" и ще разбереш че ЕС са тотални удавници..
  • 5 Е не

    5 1 Отговор
    Кому е нужно? В първия момент си помислих, че е пРушко, но се оказва, че и на други места в света има идиоти!
  • 6 Кую

    5 0 Отговор
    Мозъка става на айран от вибрациите. Този обаче няма такъв.
  • 7 Псевдоним

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Даже се и продават. Имам такова чадърче за слънцезащита при риболов.
  • 8 Голям Слон

    3 0 Отговор
    Какво ли не правят хората за няколко секунди слава. Този вентилатор вибрации не създава ли? Шум не вдига ли? Предполагам на чудака от видеото му е кеф, че е създал нещо ново и оригинално. За мен конкретно това е поредното безсмислено изобретение, харчещо ток, вдигащо шум и предаващо на главния мозък допълнително вибрации. Шапка с чадърче не е ли достатъчна вече?
  • 9 оня с коня

    2 0 Отговор
    Буквално изпаднах в Захлас като гледах тоя Изобретател с Налудничава Физиономия как обяснава действието на Изобретението си на Афганистански с Английски акцент!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Hoho Boho

    1 0 Отговор
    В това има нещо рационално.
    Ако е на главата - тежи и пръска околните...

    Но може да отмени чистачките на автомобила.
    Тези неудобства, че тежи и пръска другите не са съществени...