Отидете към основна версия

17 248 36

Китайците копираха ултраскъпия парцал на Apple и намалиха цената му 6 пъти

  • apple polishing cloth-
  • китай-
  • реплика

Китайските компании изкараха на пазара кърпи с параметри, подобни на оригинала от Apple

По време на втората есенна презентация на Apple, заедно с обновените лаптопи MacBook Pro на процесорите M1 Pro и M1 Max, на пазара беше представена уникална маркова кърпа за полиране на екрана. Цената на това парцалче за почистване на дисплея е 19 долара, което предизвика дори по-голямо вълнение сред феновете на компанията, отколкото обсъждането на техническите параметри на новите компютри.

Въпреки факта, че ултраскъпият парцал на Apple за екрана породи много шеги, той просто беше пометен от рафтовете на магазините и сега сроковете за доставка на оскъдните парцали са от 10 до 12 седмици. Както обикновено, на помощ се притекоха китайски майстори, способни да копират всеки продукт: от свръхзвукови изтребители до спортни автомобили и смартфони. Може би китайците са били вдъхновени от скорошния хумористичен технически преглед, според който Apple Polishing Cloth се основава на обикновен микрофибър.

След като бързо установиха производството, китайските компании изкараха на пазара кърпи с параметри, подобни на оригинала от Apple. В същото време цената на едно копие е само 3 долара, но има значителен недостатък - в ъгъла на салфетката няма лого на Apple, което според разработчиците няма да повлияе на потребителските качества на кърпата .

Производителите на аналозите отбелязват, че тяхната кърпа за полиране има същите свойства като модела на Apple и е подходяща за почистване на всички дисплеи на компанията, включително и тези с наноструктура. Трябва да се отбележи, че на сайта AliExpress цената на фалшивите салфетки се е удвои и е около 6 долара, но 5 парцала могат да бъдат поръчани на едро на цена от 17,45 долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 60 гласа.

Свързани новини