Отидете към основна версия

10 041 24

За първи път в историята летяща кола получи разрешение да лети

  • летяща кола-
  • aircar

AirCar разполага с 1.6-литров бензинов двигател от BMW

Словашката компания Klein Vision обяви получаването на сертификата за летателна годност от националния транспортен орган. А това означава, че AirCar ще бъде първият летящ автомобил, който има разрешение да лети!

„Сертификацията на AirCar отваря вратата за масово производство на високоефективни летящи автомобили. Това е официалното и окончателно потвърждение на способността ни да променим пътуването на средни разстояния завинаги. AirCar разширява тези граници, отвеждайки ни в ново измерение, където пътят среща небето“, казва изобретателят, ръководител на екипа за разработка и тест пилот Стефан Клайн.

Характеристики на AirCar

Конвертируемо тяло: крилата, които поддържат AirCar във въздуха, могат да бъдат сгънати и позиционирани отстрани, а масивната опашка се плъзга в задната част на автомобила, за да може той да се движи по земята

В режим на полет AirCar се задвижва от едно тласкащо витло, разположено между тялото и опашката: доколкото показват официалните видеоклипове, то не се сгъва.
AirCar разполага с 1.6-литров бензинов двигател BMW със мощност 140 к.с.
Максималната скорост на въздушното превозно средство (във въздуха) е 300 км/ч
Автономен пробег във въздуха - до 1000 километра

Все още не е възможно да се купи AirCar, но тази година разработчиците възнамеряват да започнат масово производство. Цената на летящата кола ще бъде около 1.5 милиона евро, въпреки че в самото начало компанията обяви цени от 200 хиляди евро ...

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини