15 Септември, 2022 10:31 4 422 5

В Китай тестваха левитиращ автомобил (ВИДЕО)

  • летяща кола-
  • левитация-
  • maglev

Технологията maglev бе приложена върху обикновена кола

В Китай тестваха левитиращ автомобил (ВИДЕО) - 1

В китайската провинция Дзянсу успешно проведоха експеримент с левитираща кола, способна да се рее над пътя на височина 35 мм. В същото време теглото на колата беше почти 3 тона.

За основа е взета обикновена кола и към нея е монтирана верига от постоянни магнити, за да се осигури левитация. Пътят беше оборудван и със специална проводима настилка, за да се осигури ефектът на левитация.

Според професор Денг Зиганг технологията maglev ще получи повишено внимание, тъй като според учения в бъдеще ще спести енергия и ще увеличи наличния диапазон от автомобили. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    13 0 Отговор
    ...фалираха производителите на гуми :)
  • 2 Как ли

    6 0 Отговор
    ще спира внезапно този автомобил? Сигурно гумите му са неподвижни (или подвижни с ABS) и просто спира тока на елмагнитите.

    Коментиран от #4

  • 3 ГумиПроиз

    16 2 Отговор
    Производителите на гуми ще фалират, накладки ще спрат да се сменят, а ДВГ-тата с дизел както ни лъгаха немскоговорящите: колко са хубави.... си заминаха. Една лъжа поватаряна 30 години ... се видя накрая, че пак е лъжа, не може винаги да казваме на черното -> бяло ... само защото сме финансово или политически зависим от някого. Има си истини и принципи, които трябва да се отстовяват, а принципа на капиталът ... е сред най-нисшите, там само алчността е ценност.
  • 4 Хохо секса

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Как ли":

    Вместо да се отблъсква -ще "залепва" с магнитите

    Коментиран от #5

  • 5 един от стадото

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо секса":

    да, зависи кой полюс ще натиснеш с педала. И няма да има нужда от еърбъгове. Вграден магнит в облегалката и вместо колан задължителна жилетка пак с магнит. При критична скорост клоняща към нула за определено време, лесно се смята софтуерно залепваш като гербова марка