Отидете към основна версия

9 537 15

VW се призна за виновен

  • дизелгейт-
  • volkswagen

Германската компания ще плати на щата Охайо, САЩ, 3.5 милиона долара обезщетение

Volkswagen ще плати на щата Охайо, САЩ, 3.5 милиона долара обезщетение във връзка с прословутия скандал Дизелгейт от 2015 г., който продължава да хвърля сянка върху репутацията на немския автомобилен производител. Плащането е извършено веднага, след като компанията призна, че е нарушила държавните закони. Това съобщава Reuters.

Делото от щата Охайо включваше измамен трик за актуализиране на софтуера за немските автомобили. Така софтуера на Volkswagen позволява на автомобилите да бъдат поставени в режим "тест", който намалява емисиите на двигателя само по време на тестване. В допълнение към споразумението в Охайо, висящи съдебни дела има и от Тексас и два окръга в Юта и Флорида. Смята се, че германският автомобилен производител вече е изплатил общо над 20 милиарда долара в резултат на Дизелгейт.

Ще припомним, че през 2015 г. стана ясно, че Volkswagen е инсталирал сложен софтуер на почти 11 милиона автомобила, продадени по целия свят. Специалният софтуер автоматично се открива при тестване на превозните средства и намалява емисиите. Но при ежедневна работа стандартите за емисии са значително по-високи от разрешените.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини