Отидете към основна версия

2 676 33

Проблеми за автопилота на Tesla в Германия

  • tesla-
  • автопилот-
  • германия-
  • фабрика-
  • берлин-
  • мъск

Властите разследват технологията на Мъск

Германия за пореден път се опълчи на Tesla, като започна разследване срещу усъвършенствания автопилот на компанията, който все още е в процес на разработка. Федералното управление на автомобилния транспорт в Германия е запознало проверка на системата Full Self-Driving, върху която от Tesla усилено работят през последните няколко години. Според информация на Bloomberg, властите са започнали подробно изучаване на технологията и начинът по който тя работи.

От Федералното управление на автомобилния транспорт са насочили вниманието си към функцията за самостоятелно престрояване в лентите, което колите на Мъск извършват. Властите ще проверят дали тази функция може да бъде използвана законно на територията на Европа. От германските служби дори са се обърнали към нидерландските си колеги, които отговарят за сертифицирането на колите на Tesla.

Припомняме, че Tesla все още се бори с германските власти, за да получи нужните разрешения за използване на фабриката в Берлин, която вече дори произвежда ограничен брой автомобили. През изминалите месеци бяха изявени и претенции към името на технологията (Full Self-Driving) и по-конкретно за това, че към момента тя не съответства напълно на функциите, които колите на Tesla предлагат към момента.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини