Отидете към основна версия

2 745 10

Isetta-та на 21-ви век: Производството на Microlino започва в Торино (ВИДЕО)

  • microlino-
  • isetta

Компактни размери и приличен пробег - какво друго ви трябва в модерен мегаполис?

Швейцарската компания Micro Mobility Systems най-накрая стартира производството на "електрическото бебе" Microlino в завод в италианския град Торино. Автомобилът, вдъхновен от легендарната Isetta, е на път да бъде пуснат в продажба.

Сглобяването на серийните модели беше анонсирано още през 2021 на IAA. Но поради проблеми в глобалната верига за доставки, началото на производството трябваше да бъде отложено до средата на март, тази година. И това въпреки факта, че много важни компоненти бяха заредени предварително.

Забавянето на старта на производствоще бъде компенсирано от увеличение на производствените темпове. И в допълнение към нивата на оборудване Urban, Dolce и Competizione ще бъде пусната изключителна серия от 500 автомобила под общото име Pioneer Series.

Microlino е разработен от специалисти от италианската фирма Icona Design, позиционирана на същото място в Торино. Пускането на електрическата кола е установено от компанията Cecomp, която създава прототипи и произвежда автомобили от 1978 г.

Планът за тази година е 3000 бройки. През 2023 г. компанията възнамерява да произведе вече 6000 автомобила. Въпреки това, в бъдеще се планира да се увеличи производството до 25 хиляди копия годишно. Към днешна дата Micro Mobility Systems е получила около 16 000 предварителни поръчки за Microlino .

Двуместното превозно средство тежи само 400 килограма и е способно, благодарение на електромотор с мощност 18 конски сили, да достигне максимална скорост от 90 километра в час. Запасът на мощност достига 200 километра. Предполага се, че цените ще започват от 12 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Първи тест драйв за „модерната Isetta” (ВИДЕО)

    Microlino представи проект за малък електрически автомобил преди около 5 години, като от тогава до сега видяхме един прототип, който взаимства дизайна ...
    01.06.2021
    4 580
    21
  • 12 000 евро за "модерната Isetta"

    Ако сте запознати с по-старите модели на BMW, то най-вероятно дизайна на Microlino ви напомня на един класически модел на баварската компания. Модерна ...
    12.02.2021
    6 666
    26