Отидете към основна версия

962 5

MasterCard разработва система за плащане с усмивка

  • mastercard-
  • безконтактно плащане

Новият проект се нарича Biometric Checkout Program

През последните няколко години безконтактните плащания се превърнаха в неразделна част за много хора по света. И така, една от платежните системи предприе следващата стъпка за опростяване на този процес.

Става дума за Mastercard, които представиха най-новия си проект – Biometric Checkout Program. Същността му е да предостави на потребителя възможност да плаща за покупки, без да се налага да бърк в джоба си за карта или смартфон. Вместо това той трябва да използва биометрични данни: да се усмихне на камерата или да държи ръката си над скенера, за да потвърди транзакцията.

Инициативата предполага, че ще трябва да имате предварителна регистрация. За новата услуга Mastercard обединява усилията си с Fujitsu, NEC, Payface и други, за да постави еталон за производителност, поверителност и сигурност.

Интересното е, че новата разработка ще може да се използва в магазини от всякакъв тип. Първият пилотен проект за прилагане на програмата за биометрични проверки ще стартира още тази седмица в Бразилия.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини