19 Май, 2022 10:39 945 5

MasterCard разработва система за плащане с усмивка

  • mastercard-
  • безконтактно плащане

Новият проект се нарича Biometric Checkout Program

MasterCard разработва система за плащане с усмивка - 1

През последните няколко години безконтактните плащания се превърнаха в неразделна част за много хора по света. И така, една от платежните системи предприе следващата стъпка за опростяване на този процес.

Става дума за Mastercard, които представиха най-новия си проект – Biometric Checkout Program. Същността му е да предостави на потребителя възможност да плаща за покупки, без да се налага да бърк в джоба си за карта или смартфон. Вместо това той трябва да използва биометрични данни: да се усмихне на камерата или да държи ръката си над скенера, за да потвърди транзакцията.

Инициативата предполага, че ще трябва да имате предварителна регистрация. За новата услуга Mastercard обединява усилията си с Fujitsu, NEC, Payface и други, за да постави еталон за производителност, поверителност и сигурност.

Интересното е, че новата разработка ще може да се използва в магазини от всякакъв тип. Първият пилотен проект за прилагане на програмата за биометрични проверки ще стартира още тази седмица в Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асенчо

    9 0 Отговор
    И то ку виж си се озъбил
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само питам

    4 0 Отговор
    А не може ли с песен ?
  • 4 РЗС

    4 0 Отговор
    Ако го направят с пръдни наистина ще ме впечатлят. А иначе кат видя сметката на касата и правя озъбената платежна физиономия дори без го правя нарочно
  • 5 ama

    1 0 Отговор
    При псуване-наказателна лихва....
    Абе стойте далече от кредитните!