Отидете към основна версия

3 208 6

Шведи предложиха на венецианците електрически заместител на гондолата

  • гондола-
  • електрическа лодка

Candela представя P-8 Voyager

Шведската компания Candela с право се смята за световен лидер в производството на електрически плавателни съдове. Сега техният богат опит доведе до разработването на уникалния P-8 Voyager.

P-8 Voyager е базиран на популярната електрическа лодка Candela C-8 . Има подобна технология на т.нар. подводни криле, които могат да променят ъгъла на наклон, като по този начин позволяват скорости до 30 възела (почти 56 км/ч).

Освен това лодката е чудесна за райони, където е особено трудно за малки плавателни съдове да маневрират поради силно люлеене и ограничено пространство. Точно такова е положението във Венеция, където шведите представиха P-8 Voyager.

Важно за бъдещите собственици е, че P-8 Voyager е много лесен за поддръжка. Това е така, защото лодката използва много прост електрически двигател Candela C-POD. Двойка от тези мотори осигуряват общо 68 конски сили и директно задвижват витлата, въртящи се в противоположна посока.

Производителят твърди, че C-POD моторът може да работи без поддръжка в продължение на 3000 часа (което е значително повече в сравнение с двигателите с вътрешно горене, които изискват поддръжка на всеки 100 часа).

Също така си струва да се отбележи, че P-8 Voyager има възможност да се актуализира „по въздуха“, което ще ви позволи да отстраните всички дребни проблеми, без да се свързвате със сервизни центрове.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини