Отидете към основна версия

4 498 3

Pirelli разработи тихи гуми за Audi

  • pirelli-
  • audi-
  • rs6-
  • rs7

Италианският производител Pirelli представи нов модел гуми, проектиран специално за Audi. Те вдигат двойно по-малко шум, достигащ до купето, от стандартните гуми.

Специалистите отдавна знаят, че голяма част от звуците, които проникват в салона, се създават от сгъстяването на въздуха при контакта с асфалта. Гумите предават шума на главините, а от там през окачването и кормилната уредба той достига в купето.

В Pirelli са намерили начин да филтрират възникващите вибрации с помощта на порест полиуретанов материал. Той се прикрепва към вътрешната страна на протектора.

Представители на италианската компания твърдят, че новата разработка позволява намаляването на общия шумов фон с 2-3 децибела без това да се отразява по никакъв начин на останалите характеристики на гумите.

Новите тихи гуми ще се предлагат за Audi RS6 и RS7 с размер 285/30ZR21 и 275/30ZR21. Ще се познават по маркировката PNCS на страничния борд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пластмасови джанти за Audi A8

    Обновеният инголщадски флагман ще се оборудва с джанти от композитен полимер, наречен Chromtec, съобщава Motor Authority. Новите колела са от серия ...
    25.09.2013
    18 301
    23