Отидете към основна версия

1 864 29

Как да увеличите пробега на електромобил през зимата

  • електромобил-
  • зима-
  • пробег-
  • ford

Няколко съвета от Ford

Зимата вече официално настъпи, а с това дойдоха и по-ниските температури и първите снегове. Това не се случва само в България, а на доста места по света, включително и САЩ. Именно за това, местното подразделение на Ford реши да даде няколко съвета на собствениците на електромобили и по-конкретно електрическия F-150 Lightning за увеличаване на пробега през студените месеци. Въпреки, че съветите на Ford са насочени конкретно към пикапа, всъщност те важат за повечето електромобили на пазара.

Едно от първите неща, които може да направите , за да увеличите максимално пробега на своя електромобил е да го паркирате в гараж или друго топло и защитено от външните условия място, което да защити колата и по-конкретно батерията от студа. Така има голяма вероятност да спазите втория съвет и да държите колата максимално дълго време включена в зарядна станция, за да сте сигурни, че разполагате с максимално много енергия при тръгване.

Третият съвет предполага подгряване на батерията преди дълъг път, тъй като по този начин тя е по-ефективна. Разумното използване на климатичната система също е добър съвет, който от Ford поставят на четвърто място. Американците препоръчват използване на подгрева на седалките и волана, тъй като те черпят по-малко енергия от парното.

Петият съвет е доста очевиден, но все пак е хубаво да премахвате снега натрупал се върху колата, тъй като той е тежък и също може да повлияе негативно върху изминатите километри. Тук също бихме добавили, че шофирането с непочистен от снега автомобил е опасен поради това, че той може да изхвърчи и да затрудни видимостта на вашия или друг автомобил на пътя. От Ford предлагат и следене на налягането в гумите, тъй като това също увеличава разхода на енергия.

В коментарите бихме се радвали да прочетем и вашето мнение за това как може да бъде увеличен пробега на електромобил през зимата.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини