Отидете към основна версия

31 556 64

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?

  • samsung-
  • телевизори-
  • 8k-
  • 4k-
  • neo qled

Или какво ново в новите телевизори Samsung Neo QLED 2023

По-големите телевизори бързо се превръщат в норма, а едно от последните доказателства за това идва от компанията Samsung. Корейците правят проучване по темата, според което средният потребител (в световен мащаб) избира 65-инчов вариант на телевизор пред тези с по-малки размери, като тенденцията е екраните да стават все по-големи. Поглеждайки към новите модели на Samsung и по-конкретно към гамата Neo QLED за 2023 г., ясно можем да видим, че тя следва тенденцията.

Ярки, огромни панели, които са оборудвани с най-новите технологии и функции за интелигентно свързване, за да помогнат за предоставянето на „възможно най-доброто изживяване за домашно забавление“ е това, което Samsung обещава с новите си телевизори. Но има ли смисъл от големи 8K телевизори?

Добавянето на 8K, заедно с някои така необходими софтуерни надстройки, правят тези телевизори доста убедителна опция. От висок клас 8K до 4K телевизори, Samsung предлага огромно разнообразие от екрани, които ще отговорят на вашите нужди, независимо от бюджета ви.

Гамата телевизори Neo QLED за 2023 г. включва шест нови модела, като три от тях са с 8K модул, докато други три поддържат 4K резолюция. Важно е да отбележим, че всички нови модели се възползват от патентованата технология Quantum Mini LED на компанията, способна да захранва до 33 милиона пиксела при матрицата на 8К моделите и да доставя милиард цвята.

А за безпроблемната работа при гледане от различни платформи, Neo QLED моделите телевизори на Samsung от тази година се захранват от усъвършенстван Neural Quantum Processor, който използва 14-битова обработка и AI мащабиране, за да надгражда автоматично съдържанието, което гледате, до 4K или 8K резолюция (в зависимост от модела, който използвате).

С помощта на новото Auto HDR Remastering, както 4K, така и 8K телевизорите могат автоматично да прилагат HDR ефекти в реално време, сцена по сцена, които спомагат за постигането на изключителни нива на контраст. Освен това, екраните са снабдени с технология против отблясъци и с т.нар. ултра ъгъл на гледане - ясно 8K или 4K съдържание при почти всякакъв ъгъл или светлина, създавайки ярки цветове на екрана. Но това е само върхът на айсберга. Ето и още малко подробности за новите телевизори на Samsung за 2023 година.

Samsung Neo QLED 8K (QN900C)

Снабден с най-новото и най-доброто, Samsung Neo QLED 8K TV (QN900C) е водещият модел в тазгодишната гама. Телевизорът може да се похвали със супер елегантен, първокласен Infinity дизайн, който е почти без рамка и може лесно да се впише във всякаква среда.

Той получава цялата си сила чрез ултрамощния процесор Neural Quantum 8K и Quantum Mini LED, и разполага с базираната на изкуствен интелект обработка за увеличаване на съдържанието до 8K резолюция. Вместо една невронна мрежа, анализираща данните, процесорът използва данни, генерирани от 64 невронни мрежи, за да подсили всеки визуален детайл от съдържанието. 8K панелът поддържа 144Hz честота на опресняване и използва Quantum Matrix Technology Pro, която разграничава много нива на светлина, така че обектите в тъмните зони се изобразяват изключително ясно.

По отношение на аудиото и звука, телевизорът разполага с четири вградени високоговорителя, работещи нагоре, и два субуфера, които поддържат Dolby Atmos, Object Tracking Sound Pro, Adaptive sound и Q-Symphony. Samsung QN900C има Real Game Enhancer, който елиминира всякакъв вид забавяне или "замъгляване" на движението, както и HDR 10+. Други вградени функции включват Xbox Game Pass, Game Bar, Ultrawide Game View и Freesync Premium Pro.

Както при всеки телевизор от най-висок клас, излизащ през 2023 г., Samsung Neo QLED 8K получава кутия Slim One Connect, която позволява безжична връзка, прибирайки всички разхвърляни кабели в полза на изчистения и привлекателен външен вид. До миналата година най-големият размер, в който се предлагаше този смарт телевизор беше 85 инча.

През 2023 година Samsung ще предложи на своите потребители зашеметяващия размер от 98 инча в 8К резолюция. Разбира се,по-малките разновидности са с размери 75 и 65-инча. Който и да изберете (естествено нашите предпочитания са към най-големия), няма да сбъркате.

Samsung Neo QLED 4K (QN95C)

Отново няма да сбъркате, ако се спрете и на 4K сегмента. Според нас, телевизорът Neo QLED 4K Smart TV (QN95C) е най-доброто 4K предложение на пазара за 2023 година, като основният ни довод е свързан с новия 4K Neural Quantum процесор.

Дизайнът е различен от този на 8K телевизорите, като тук нямаме характерния Infinity дизайн, но пък тези 4K телевизори разполагат с Neo Slim дизайн, който се отличава със сравнително забележими черни рамки около дисплея, които също изглеждат много стилно.

Но да се върнем към основното предимство на новите 4K телевизори на Samsung. 4K Neural Quantum Processor осигурява оптимално изживяване, докато Neo Quantum HDR+ помага за осигуряването на звезден контраст и яркост. При аудиото получавате два насочени нагоре високоговорителя (вместо четири) и два субуфера с Dolby Atmos, Object Tracking Sound+ и Adaptive Sound+ и Q-Symphony.

Все пак трябва да знаете, че технологиите Neo Quantum HDR+, Wireless True Dolby Atmos и Wide Viewing Angle присъстват само в модели над 55 инча. Освен това, в размерите над 55 инча ще откриете и най-доброто анти-рефлектно покритие, налично само в 9-ти серии 4К и 8К Neo QLED & OLED, което ще оценят хората с ярки всекидневни с големи прозорци, например.

Поради тези, а и поради още куп причини, за най-важните от които ви разказахме сега, си струва да изберете възможно най-голям размер на екрана с възможно най-висока резолюция. Новите Neo QLED 2023 телевизори на Samsung със сигурност са желано високотехнологично допълнение към всеки модерен дом.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.

Свързани новини