Отидете към основна версия

1 782 5

Новите „фордове“ ще използват порт за зареждане на Tesla

  • ford-
  • tesla-
  • зарядна станция-
  • порт за зареждане

От следващата година собствениците на електромобили на „синия овал“ ще могат да зареждат на суперчарджъри

По време на събитието Twitter Spaces, изпълнителният директор на Ford – Джим Ферлей и изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск, обявиха интересна новина за собствениците на всички електромобили с марката Ford и техните потенциални клиенти. Всички нови модели на американците ще оборудват с порт за зареждане NACS, който до момента се използваше само от Tesla.

Това означава, че собствениците на електромобили Ford ще могат да се възползват от цялата зарядна инфраструктура на Tesla в САЩ и Канада, без нуждата от адаптер. По-интересното е, че от Ford обещават и ефективното използване на досегашните стандарти за зареждане, което означава, че колите ще бъдат с няколко порта за зареждане или че всеки един от тях ще пристига с адаптер, за да се случва това.

"От началото на следващата година клиентите на Mustang Mach-E, F-150 Lightning и E-Transit ще имат достъп до зарядните устройства чрез адаптер.През 2025 г. Ford ще предложи следващо поколение електромобили с вграден конектор по Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS), което ще премахне необходимостта от адаптер за достъп до Superchargers на Tesla. Мрежата Supercharger на Tesla има отлична надеждност, а конекторът на NACS е по-малък и по-лек. Като цяло това осигурява по-добро преживяване за клиентите."

Към момента изглежда, че мярката за използването на новия стандарт засяга само САЩ и Канада и Ford ще продължи да използва досегашния стандарт за автомобилите си в Европа, включително и тези които се продават у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини