Отидете към основна версия

5 167 5

Honda разработи нов бензинов „осмак“, но не бързайте да се радвате

  • honda-
  • бензин-
  • осмак-
  • бензинов осмак

Двигателят е само за лодки

В дните в които повечето двигатели са с четири или шест цилиндъра, Honda представи новоразработен бензинов мотор с обем от 5.0 литра и цели осем цилиндъра. За съжаление на всички автомобилни фенове, обаче, двигателят не е разработен за коли и освен ако не видим някой много целеустремен фен, то вероятно никога няма да видим подобен двигател в автомобил.

Новият BF350 е създаден специално за лодки и обещава добро представяне, плавно подаване на мощност и "отличен разход на гориво. Атмосферният двигател генерира 350 к.с. на вала на витлото, докато работи с 86-октанов безоловен бензин. Той използва и известната система на Honda VTEC, Boosted Low Speed Torque (BLAST), която намалява времето за запалване при пълно натискане на педала на газта.

Разработени са и няколко технологии за подобряване на горивната ефективност. Например, технологията за контрол на "Lean Burn" регулира сместа въздух/гориво в зависимост от скоростта и натоварването, а програмираното впръскване на гориво доставя точното количество гориво и въздух във всеки цилиндър. Технологията за намаляване на триенето на Honda добавя йонно покритие към буталните пръстени и също допринася за по-добрата ефективност.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини

  • Honda пусна нов, евтин кросоувър за 24 000 лева

    Новата Honda WR-V от трето поколение дебютира в Япония. Компактният бюджетен кросоувър ще бъде пуснат в продажба на цена от 2 милиона йени (24 289 лев ...
    20.11.2023
    71 857
    54
  • Honda Civic се превърна в масълкар

    Японската Mitsuoka превърна Honda Civic в „американска мускулеста кола“. Външно концепцията M55, създадена в чест на 55-годишнината на ком ...
    17.11.2023
    4 259
    7