Отидете към основна версия

3 339 5

Бъдещето на яхтите е тук: Стъклен плавателен съд

  • яхта-
  • плавателен съд-
  • иновации

Иновацията се нарича „This Is It“

Компанията Tecnomar, известна със своята комбинация от „лукс и иновация“ в дизайна на лодки, представи най-новото си творение, яхтата „This Is It“. Това превозно средство е истински шедьовър на стъклената архитектура, като любопитното е, че повече от 600 кв. м. са заети от стъклени витрини и капандури. Помещенията в яхтата имат изглед към океана, плувният басейн също е със стъклени стени.

Компанията-майка The Italian Sea Group (TISG) подчертава, че „This Is It“ е родена от желанието да се предизвикат „нови норми и да се представи уникална визия за бъдещето на яхтинга“. Дизайнът на плавателния съд включва алуминиева надстройка с високи арки, която поддържа обширни стъклени прозорци.

Под палубата двойните линии на корпуса са оптимизирани за хидродинамика, за да осигурят гладко плаване. Дизайнът на яхтата е вдъхновен от извивките на морския живот и е комбиниран с ъгловати елементи, за да ѝ се придаде допълнителен визуален интерес.

Яхтата разполага с шест каюти, стая за масаж и модерен камбуз - помещение на плавателен съд, оборудвано и предназначено за приготвянето на храна (кухня). В декорацията на яхтата са използвани първокласни материали като злато, бронз, титан, дъб, тик, мрамор, кожа и алкантара.

Плавателното средство също така е екологично, използва селективна каталитична редукция (SCR) за намаляване на емисиите и отговаря на разпоредбите на IMO Tier III.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини