Отидете към основна версия

2 001 6

VW наема инженер от Tesla за да се справи със софтуерните си проблеми

  • vw-
  • volkswagen-
  • tesla-
  • rivian

Санджай Лал е работил и в Rivian

VW Group обяви, че Санджай Лал ще ръководи новия център за софтуер в CARIAD. С повече от 25-годишен опит в областта на автомобилния софтуер, Лал последно е бил вицепрезидент на софтуерните платформи в Rivian, където е ръководил разработката на нейните информационно-развлекателни системи, наред с други неща. Заемал е също така инженерни ръководни позиции в Cisco, Google и Tesla.

"Санджай е човек, когото всички можем да очакваме с нетърпение", каза главният изпълнителен директор на CARIAD Петер Бош в изявление за InsideEVs. "Той е истински експерт в областта на софтуерно дефинираните превозни средства - заедно с него ще разработим конкурентно предимство за марките и Volkswagen Group." "Хъбът", който Лал ще ръководи, е малък екип в рамките на Volkswagen и Audi - като в крайна сметка ще се присъединят и други марки - фокусиран върху разработването на софтуер по-бързо, с по-малко време за разработка, и хардуер, изграден около него. "Скоростта е новият императив за поддържане на конкурентоспособността", заяви главният изпълнителен директор на VW Group Оливер Блуме пред инвеститори това лято.

Лал вероятно ще трябва да свърши доста работа, тъй като CARIAD е създадена през 2020 г., за да обедини досегашните разнородни и несвързани софтуерни платформи на VW Group, често с множество софтуерни платформи и части от различни доставчици - далеч не идеални, когато се конкурират с компании като Tesla.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини