Отидете към основна версия

6 180 20

Hyundai и Kia също се „предадоха“ пред Tesla

  • hyundai-
  • tesla-
  • kia

Двете компании ще използват NACS в САЩ

Hyundai Motor Group е последната компания, която обяви, че ще се присъедини към нарастващия брой автомобилни производители, използващи стандарта на Tesla за своите електромобили. До четвъртото тримесечие на 2024 г. електромобилите на Hyundai, Kia и Genesis ще използват Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS).

"Сътрудничеството ни с Tesla бележи още един важен етап в ангажимента ни да предоставяме изключителни преживявания с електрическите превозни средства на нашите клиенти", заяви Хосе Муньос, главен оперативен директор на Hyundai. "Този нов алианс ще осигури на собствениците на електрически Hyundai увереност във възможността да зареждат удобно своите автомобили и допълва нашата съвместна компания за създаване на нова, мощна мрежа за зареждане с поне 30 000 станции в Северна Америка."

Както и повечето други автомобилни производители, трите марки в момента използват CCS, който всъщност е единственият тип стандарт, който автомобилните производители имат право да използват в Европа. Именно за това NACS ще се използва единствено в САЩ, докато продаващите се автомобили на европейския пазар ще останат незасегнати.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Tesla отстъпва лидерството

    BYD практически достигна нивото на продажбите на Tesla в сегмента на електрическите автомобили. Според Bloomberg в края на 2023 г. китайската марка мо ...
    06.10.2023
    2 997
    28