Отидете към основна версия

7 093 35

Роскосмос иска да смени Международната космическа станция

  • мкс-
  • международна космическа станция-
  • русия-
  • космос

Експерти показаха руския заместител

Роскосмос повдигна завесата на таен проект, който може да се превърне в националната гордост на Русия и да замести Международната космическа станция. На изложението-форум „Русия“, проведено във ВДНХ, държавната корпорация представи модели на руската орбитална станция (РОС) и космическата обсерватория „Спектр-РГ“, както и елементи на иновативен ядрен влекач.

Изложбата позволи да видим за първи път транспортно-енергийния модул с монументалната му атомна електроцентрала. Руснаците представиха макети на усъвършенстваните ракети „Ангара“, „Амур-СПГ“ и „Корона“ и дори прототип на блока за многократна употреба с крилати ракети „Крило-СВ“.

В деня на откриването към гостите се обърнаха видни руски фигури от космическата индустрия, включително Сергей Крикалев, изпълнителен директор на пилотираните космически програми в Роскосмос, и космонавтите на борда на МКС.

Това събитие има за цел да демонстрира постиженията на Русия в космическата област, но също така подчертава нейното желание за нови хоризонти на изследвания и разработки, отваряйки нова страница в историята на космическите изследвания. Какво мисли Западът по този въпрос обаче предстои да разберем...

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 73 гласа.

Свързани новини