Отидете към основна версия

5 861 8

Hyundai и Kia създадоха гуми с вградени вериги за сняг (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • kia-
  • гуми-
  • вериги за сняг

За момента е само концепт

Hyundai и Kia представиха интересна технология за колела с вградени вериги за сняг, които могат да се задействат при нужда и да се прибират, когато не се използват. Интригуващият дизайн на гумата с джанта включва модули от сплав с памет на формата, които са разположени в джантата и гумата. С натискането на бутон към гумата се изпраща електрически сигнал, който избутва сплавта и спомага за подобряване на сцеплението в снега.

Hyundai твърдят, че са избрали да използва сплавта с памет на формата, тъй като тя може да се върне към първоначалната си форма, когато се приложи електрически ток. Това означава, че по време на нормално шофиране сплавта остава компресирана във вътрешността на колелото във формата на буквата "L" и не влиза в контакт с пътя. Всяка гума има шест големи канала, в които са разположени тези сплави.

"Това нововъведение, което се надяваме да бъде въведено в автомобилите на Hyundai и Kia някой ден, отразява нашия ангажимент да превръщаме напредналите технологии в реални решения, които да са от полза на клиентите", заяви ръководителят на екипа за разработка на Hyundai Джун Мо Парк. "Ще продължим да разработваме технологии, които повишават безопасността и удобството на нашите автомобили и носят стойност на нашите клиенти."

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини