Last news in Fakti

23 Декември, 2023 11:15 3 531 3

Hyundai разработи прозрачен дисплей за електромобили

  • hyundai-
  • дисплей-
  • head-up дисплей

Hyundai Mobis, най-големият доставчик на компоненти и структурно подразделение на Hyundai, разработи прозрачен дисплей, използвайки холографска технология

Hyundai разработи прозрачен дисплей за електромобили - 1

Hyundai Mobis ще представи общо две дузини нови мобилни иновации, „готови за незабавно масово производство“ на CES 2024. От компанията беше обявено, че ключовата иновация ще бъде "иновативна серия от дисплеи" за автомобили от следващо поколение, включително първия в света движещ се и въртящ се дисплей.

Ще бъде представен също и дисплей с квантови точки с локално затъмняване, както и 3D дисплей с производителност на ниво OLED. От Hyundai Mobis казат, че също така ще представят и прозрачен дисплей, който използва холографски елементи за първи път. Дисплеят е разположен върху прозрачен панел, което улеснява шофьорите да виждат пътя.

Известно е, че прозрачният дисплей може да увеличи изображението на предното стъкло. По този начин шофьорите могат да проверяват ключова информация, без да откъсват очи от пътя за дълги периоди от време. Ръководството на Hyundai Mobis е уверено, че новите дисплеи значително ще променят дизайна на бъдещите автомобили.

Имайте предвид, че Hyundai Mobis доставя автомобилни компоненти не само на компанията майка. Наскоро Volkswagen поръча редица компоненти за системи за активна безопасност от корейската фирма. Следователно е възможно тези нови дисплеи да се видят на различни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в русия изобретиха

    2 3 Отговор
    бомба която да унищожи света, ако загубят. Страшни изобретатели ти казвам.....

    Коментиран от #2

  • 2 Анджело

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "А в русия изобретиха":

    А в България изобретиха машина за скрапиране на Чушкопеците щот и чушки не се произвеждат вече много в България
  • 3 Луд фен

    1 0 Отговор
    Те и скорости кутии се опитват да правят. Най голям успех имат със 7 DCT, то не е придърпване, блъскане, невключване и т.н, но всичко е точно. Много съм доволен и от гаранцията им.