Отидете към основна версия

3 006 7

Apple ще защити iPhone по иновативен начин

  • apple-
  • ios-
  • iphone

Новостите идват със 17.3

Само преди няколко дни Apple разпространи новия iOS 17.2, но днес разбираме за готина функция, която ще се появи с iOS 17.3. Тя ще помогне за защитата на вашия iPhone в случай на изгубване или кражба и ще предотврати възможността някой да го отключи. Новата функция се нарича Stolen Device Protection и работи по интересен начин.

Тази нова функция добавя допълнително ниво на сигурност в малко вероятния случай, че някой е откраднал телефона ви и е получил паролата ви.

Достъпът до запаметените ви пароли изисква Face ID, за да сте сигурни, че това сте вие.

Промяната на чувствителни настройки, като например паролата ви за Apple ID, е защитена със забавяне на сигурността

Не се изисква забавяне, когато iPhone се намира на познати места, например вкъщи и на работа.

Например при включена функция действия като използване на пароли или ключове, кандидатстване за Apple Card, изключване на режима "Изгубен", изтриване на iPhone и използване на платежни методи, запазени с iPhone, ще изискват биометрично удостоверяване - без резервен вариант с парола, когато сте далеч от познати места.

Но за още по-чувствителни действия като смяна на паролата на Apple ID, актуализиране на настройките за сигурност на Apple ID, промяна на паролата или настройките на Touch/Face ID и изключване на защитата Find My или Stolen Device, едночасовото забавяне на сигурността ще влезе в сила далеч от познати места. Това означава, че след това забавяне ще се изисква второ биометрично удостоверяване.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.

Свързани новини