Отидете към основна версия

10 618 11

Хакери откриха таен “Режим Илон”, който отключва много функции

  • tesla-
  • model 3-
  • мъск-
  • хакери

Смята се, че е предназначен за висши служители

Снимка:Shutterstock

Хакери са открили "Режим Илон" на Tesla, който им позволява да заобикалят ограниченията на автопилота. Група от Техническия университет в Берлин успешно проникна в бордовата система на Tesla Model 3, отключвайки автопилота и други функции, които обикновено изискват допълнително заплащане за калифорнийските модели. Хакерите са инвестирали в оборудване за хакерската атака, като са използвали пренапрежение, за да предизвикат грешки в системата, което е довело до активиране на "Режим Илон".

Струва си да се отбележи, че подобни манипулации изискват физически контакт с автомобила, което изключва дистанционно хакерство. Въпреки че съществуването на този режим не е официално признато, спекулациите сочат, че той може да е предназначен за Илон Мъск и избрани високопоставени служители, които да използват пълноценно възможностите на електромобила.

Забележително е, че хакерите разшириха успеха си, като активираха още две платени опции - отопление на задните седалки и постигане на по-динамично ускорение - използвайки същия метод. Освен това те получили достъп до личните данни на водача, включително записи в календара, телефонния указател и координатите на последните пътувания. Пробивът поражда опасения относно сигурността на системите на Tesla и потенциалното използване на премиум функциите от неоторизирани потребители.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 35 гласа.

Свързани новини