Отидете към основна версия

4 134 17

Така изглежда тракторът от бъдещето

  • kubota-
  • трактор-
  • бъдеще

Kubota показа нов модел 

Замислен като предвестник на предстоящата ера на селскостопанското оборудване, Kubota представи концептуален модел, който има за цел безпроблемно да интегрира изкуствен интелект, автоматизация и електрификация. Този изцяло електрически трактор е пригоден за подпомагане на земеделските производители в жилищни райони и на малки площи.

Концепцията разполага с шест независими електрически двигателя, които осигуряват тиха работа. Тази характеристика позволява тракторът да се използва по време на нощни дейности, дори в жилищни райони. От Kubota не навлизат в подробни детайли, но споменават възможността за бързо зареждане на Agri, което позволява на батерията да се зареди от 10% до 80% за по-малко от шест минути.

а

Твърди се, че концепцията е автономна и включва технология за откриване и избягване на препятствия. Kubota предполага, че Agri може да различава култури и скали, както и да разпознава хора и животни. Освен това концепцията включва триточково прикачно устройство, което позволява съвместимост със съществуващите инструменти за обичайни селскостопански операции, като косене и обработка на почвата.

Въпреки че Agri е на етап концепция, Kubota желае да използва технологиите за повишаване на производителността и ефективността в селското стопанство. Компанията предвижда въвеждането на автоматично събиране на данни, наблюдение в реално време и използване на изкуствен интелект за идентифициране и решаване на потенциални проблеми.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.

Свързани новини