Отидете към основна версия

3 511 10

Ето къде може да е новата станция на Tesla у нас

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция

За момента от компанията разглеждат Велико Търново

Tesla обмисля с възможността да разшири своята мрежа от зарядни станции Supercharger в България, като насочва вниманието си към потенциалното строителство на нова станция в града Велико Търново. В момента компанията вече разполага със зарядни станции в София и Пловдив, а също така има станция в процес на изграждане в Бургас. Въпреки, че Велико Търново все още се обмисля като следваща локация, този град може да се присъедини към списъка от градове с Tesla Supercharger станции в България.

Решението за разширение в нов град е основано на гласовете на общността. В момента на писането на този текст, Велико Търново заема 15-то място в класацията с около 1800 гласа. Важно е да се отбележи, че решението на Tesla зависи от ангажираността и интереса на гласувалите.

Преди това, посредством подобни гласувания, бяха номинирани още два български града - Русе и Варна. Въпреки че те не успяха да съберат толкова гласове, както се налагаше, съобщението на Tesla за решението да разгледа Велико Търново подчертава стремежа на компанията да обхване възможно най-голяма част от страната си със зарядни станции, осигурявайки удобство.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини