Отидете към основна версия

5 692 51

Шефът на Polestar смята, че шофьорите, които не искат електромобили се „страхуват от промяната“

  • polestar-
  • polestar 4-
  • polestar 5

Polestar ще разшири гамата си

Компанията Polestar е известна с гамата си от изцяло електрически автомобили, включително Polestar 2 и кросоувъра Polestar 3. През изминалата година производителят на електромобили, собственост на Geely, достави приблизително 54 500 автомобила в световен мащаб, основно благодарение на модела Polestar 2. С допълнителни модели в процес на разработване Polestar цели да съживи представянето си от тази година. Неотдавнашните коментари на главния изпълнителен директор на компанията обаче може да представляват предизвикателство за постигането на тази цел.

Според Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar, хората, които се „страхуват от промяната“ са отчасти отговорни за по-бавния темп на нарастване на разпространението на електромобилите. Той подчерта значението на отвореността към иновациите и бъдещите технологии, като предположи, че страхът от промяна възпрепятства напредъка.

Въпреки че приемането на електромобилите от потребителите не е отговорило на някои очаквания на индустрията, приписването на вината единствено на потребителите може да пренебрегне значителни пречки като високите покупни цени, недостатъчната инфраструктура за зареждане и безпокойството за пробега.

Ингенлат също така критикува конкурентните автомобилни производители, включително General Motors, Mercedes-Benz и Ford, за забавянето на плановете им за въвеждане на електромобили. Той предупреди да не се подценява значението на приемането на бъдещите иновации и технологии, особено в областта на електрическите задвижвания, напредъка на батериите и софтуерните иновации.

Тъй като Polestar произвежда изключително изцяло електрически автомобили, Ингенлат вярва, че електрическото задвижване предлага по-добра технология в сравнение с двигателите с вътрешно горене. Той подчерта важността на предлагането на убедителни електрически продукти, като изрази увереност в траекторията на растеж на пазара на електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.

Свързани новини