Отидете към основна версия

2 231 11

Издържа ли Tesla Cybertruck на огнехвъргачка и снайпер (ВИДЕО)

  • tesla-
  • cybertruck-
  • бронировка

Оказва се, че колата разполага със сериозна бронировка

Технологичният блогър Зак Нелсън, известен с огъването на смартфони, реши да вдигне залога и да тества здравината на Tesla Cybertruck. Той подготви истински тест за електрическия пикап на Илон Мъск под формата на огнехвъргачка и други огнестрелни оръжия.

На първо място, блогърът използва „огнехвъргачка“ от The Boring Company, собственост на Илон Мъск. Както се очакваше, това по никакъв начин не навреди на корпуса от неръждаема стомана на автомобила. Но не това е причината Зак да започне този експеримент.

След гореща загрявка блогърът се въоръжава с 9-милиметров пистолет Glock 19. Куршумите оставят впечатляваща следа в метала, но не го пробиват. 22 калибър също не успява да пробие дебелата ламарина. Но куршумите от 17-и калибър, които са двойно по-бързи, все пак пробиват метала, но се забиват и остават във вратата.

Зак се въоръжава и с полуавтоматична пушка AR-15, която успява да пробие вратата, но отново без сериозни последствия за салона. Последен на опашката е снайпер с боеприпаси 50-и калибър. Както се очакваше, това оръжие пробива без проблем вратите на електрическата кола и уврежда някои от жиците вътре, въпреки че това не се отразява по никакъв начин на работата на колата. Вижте и видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини