Отидете към основна версия

2 876 7

Вижте как гигантска роботизирана ръка прави двуетажна къща (ВИДЕО)

  • 3d принтер-
  • къщи-
  • бетон

Устройството Phoenix пести приблизително $25 000 от разходите за изграждане на класически дом

Строителен 3D принтер с впечатляващи размери, дело на ICON, може да изгражда двуетажни бетонни сгради по-бързо от своите конкуренти. Разработката вече бе използвана за изграждането на осемметрова къща, разположена в Остин, Тексас.

Твърди се, че Phoenix е в състояние да намали наполовина разходите за изграждане на къщи в сравнение с аналогови модели като Vulcan. 3D печатът на сгради в този случай ще бъде приблизително $83 на квадратен метър за стенни системи или $266 на квадратен метър, включително основа и покрив.

Дизайнът на Phoenix включва свободно движещо се шарнирно рамо, което може да се върти във всяка посока, както и система за стабилизиране, за да се предотврати люлеенето на дюзата в края на рамото. ICON казва, че Phoenix ще спести приблизително $25 000 от разходите за изграждане на класически дом.

Освен това ICON обяви пускането на Vitruvius, система, базирана на изкуствен интелект, способна да проектира домове въз основа на желанията на клиентите и техния бюджет. Компанията възнамерява да реализира и тази идея, като това се очаква да стане още до края на 2024 година. Вижте и видеото по темата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.

Свързани новини