Отидете към основна версия

2 384 15

Дизайнер създаде мотоциклет във формата на ягуар (ВИДЕО)

  • мотоциклет-
  • ягуар-
  • night shadow

Двуколесното е непрактично, но особено впечатляващо

Баренд Хемес, дизайнер по образование, създава мотоциклета Jaguar. Той няма общо с автомобилната марка, но има доста сходства със силуета и главата на този хищник. Оказва се, че това решение не е много практично, но мотоциклетът определено привлича вниманието и кара хората да спират и да се чудят.

Авторът на разработката уверява, че това е почит към Jaguar. Не се уточнява обаче дали става дума конкретно за почит към автомобилната марка на луксозни и скъпи коли, или за звяра от семейството на котките, който се счита за най-големия и силен представител на това семейство.

На Хемес са били необходими десет години, за да създаде своя "ягуар", наречен Night Shadow. Дизайнерът е наясно, че мотоциклетът е непрактичен за дълги и далечни круизи. Въпреки това той е чест гост на различни шоута и изложби в Лондон, където се къпе във внимание. Ездата му из англиската столица също не остава незабелязана.

Според експерти в American Chopper има цяла мотоциклетна субкултура, посветена на производството на такива мотоциклети. Най-добрите истории за създаването на най-невероятните мотоциклети дори се излъчват по Discovery Channel и привличат милиони зрители.

Не е известно със сигурност дали мотоциклетът Jaguar на Хемес е стигнал до рейтинговия канал. Моторът му обаче наистина изглежда странен, малко заплашителен заради отворената уста на „звяра“. Въпреки 15-годишната си възраст, мотоциклетът не е загубил своите възможности за шофиране и до ден днешен радва собственика.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.

Свързани новини