Отидете към основна версия

1 302 4

Хуманоидните роботи Eve бяха научени да работят заедно (ВИДЕО)

  • хуманоиден робот-
  • eve

Разработчиците използват Embodied Learning, метод, който пък от своя страна използва технология за изкуствен интелект

Стартиращата компания за разработка на роботи 1X продължава експериментите си за създаване на интелигентни андроиди, които могат да заменят човешкия труд. Ново видео показва как роботите превключват между задачи въз основа на инструкции на оператора.

Разработчиците използват Embodied Learning, метод, който пък от своя страна използва технология за изкуствен интелект, за да подобри физическите възможности на хуманоидните роботи. Роботите 1X вече демонстрираха способността да избират и използват прости обекти и да ги манипулират.

1X също така разработи автономен модел, който позволява да се комбинират множество задачи в една целенасочена невронна мрежа. Такива модели включват до 100 милиона параметъра и добавянето на данни за коригиране на една задача често се отразява негативно на изпълнението на други задачи.

Благодарение на това хуманоидните роботи са научени да действат в рамките на последователна верига от задачи. Андроидите са започнали да разбират човешкия език и ако се сблъскат с труден проблем, операторите са готови да им кажат решението. Сега екипът иска да даде на андроидите възможността да комбинират задачи, за да постигнат по-ефективна работа. Вижте повече във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини