Отидете към основна версия

4 960 37

Tesla спря продажбите на Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • чистачка-
  • дефект

Дефектна чистачка е причината за спиране на доставките на Tesla Cybertruck

Радостта на първите собственици на Tesla Cybertruck беше помрачена от още един, неочакван проблем. Става дума за това, че гигантската чистачка на предното стъкло страда от непредсказуеми повреди.

Предното стъкло на Cybertruck почти се слива с капака и просто няма стандартно място за чистачки като при традиционните автомобили. Затова инженерите на Tesla трябваше да измислят уникално решение - гигантска чистачка, която е прикрепена към самото предно стъкло.

Този иновативен подход обаче доведе до неочаквани последствия: много собственици на Cybertruck се оплакват от проблем, свързан с тази чистачка, която стартира сама без видима причина и засяда в долно положение. До изясняване на проблема, продажбите на модела са спрени.

Все още не е установена точната причина за проблема. Но според експерти най-вероятно говорим за повреда в задвижващия механизъм на чистачките. Възможно е проблемът да е свързан с неправилна работа на сензорите, отговорни за активирането на чистачките, или с дефект в самия двигател.

Компанията официално потвърди съществуването на проблема и обяви, че всички екземпляри на Cybertruck, произведени преди откриването на дефекта, ще получат нов механизъм за предното стъкло. Все още не се съобщава точна информация как и къде ще стане подмяната.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.

Свързани новини