Отидете към основна версия

23 832 43

Нов вид двигател позволява производство на по-евтини и по-автономни електромобили

  • електродвигател-
  • електромобили

Въртящият момент може да достигне 2 400 Нм

Базираният в Мюнхен стартъп DeepDrive разработи необичаен електрически двигател. Компанията възнамерява да разшири техническите възможности на производителите на автомобили, за да създава по-достъпни и в същото време по-автономни електрически превозни средства, използвайки патентована технология с двоен ротор.

Вместо класическия метод на двигател, при който ротора се върти вътре в статора, DeepDrive поставя статора между два ротора, което ги кара да се въртят едновременно.

Според представители на компанията, така въртящият момент може да достигне 2400 Нм от всеки двигател, което е с 20% по-ефективно от съществуващите технологии. Освен това, такива двигатели са в състояние да осигурят автономност с едно зареждане от 800 километра или дори повече.

DeepDrive уверява, че разработването на такива двигатели е рентабилно. Те могат лесно да бъдат разработени за използване не само в класически леки автомобили, но и в SUV-та. В допълнение, този дизайн позволява намаляване на размера на спирачното оборудване при производството на превозните средства.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 40 гласа.

Свързани новини