Отидете към основна версия

16 Септември, 2024 20:35, обновена 16 Септември, 2024 20:35 13 875 29

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

  • samsung-
  • galaxy-
  • watch ultra-
  • смарт часовник

Моделът има много плюсове и само един недостатък

Galaxy Watch Ultra е най-спортният и същевременно най-елегантният часовник на Samsung досега, който дава приоритет на функциите за спорт и здравословен начин на живот с доста иновационни AI прозрения. Това всъщност е най-стилният часовник с Android, който се предлага на пазара и същевременно супер силен ход от страна на корейците в отговор на конкуренцията напоследък.

Моделът има много плюсове и един недостатък, като предимствата, които най-много впечатляват са:


+Първокласни материали и цветови опции
+Добавен бърз бутон
+Прецизни показания на сензора
+Солиден живот на батерията

Недостатък:
-Някои функции изискват използването на телефони Samsung

През всичките години, през които Samsung разработва и предлага на пазара флагмански смарт часовници, новият Galaxy Watch Ultra е може би най-вълнуващият досега. Той взема основните функции на интелигентния часовник на компанията и ги издига на съвсем различно ниво.

За успеха на часовника си Galaxy Watch Ultra, Samsung разчита до голяма степен разчита на успеха на предишните поколения Samsung часовници, които са известни с високото си качество и технологии. Сега с няколко ключови дизайнерски елемента и новите функции, базирани на изкуствения интелект, Samsung успява с лекота да направи своя Galaxy Watch Ultra много по-специален.

Например, Galaxy Watch Ultra се предлага в три цветови опции, включително Titanium White покритие, в което просто сме влюбени, но като цяло това е "върха на сладоледа" при премиум спортните часовници.

За любителите на здравословен начин на живот новият флагман предлага уникални "здравни изживявания", захранвани от Galaxy AI, които всъщност са налични и при по-бюджетния Galaxy Watch 7, но за него ще говорим след малко.

Новият флагман при смарт часовниците разполага и с уникалния BioActive сензор на Samsung, както и с нов 3-нанометров процесор, който прави работата на устройството изключително бърза и прецизна.

Обичайните два бутона на Samsung ви позволяват да преминавате през опции по същия начин, както винаги, и се използват заедно с мощния AMOLED сензорен екран. Сега обаче имаме и бърз бутон, който може да бъде програмиран да стартира автоматично тренировки, да премине към други сегменти или да прескочи до следващия профил на тренировка, а иновацията Multisports е перфектна за дисциплини като триатлон, например.

Но каква е разликата между Galaxy Watch Ultra и другата иновация на корейците Galaxy Watch7. Galaxy Watch Ultra е изработен с материали от по-висок клас като титан например, има добавен бутон за бърз достъп и по-дълъг живот на батерията.

Но софтуерът и функциите за проследяване на фитнес тренировки са еднакви за Galaxy Watch Ultra и Galaxy Watch7. Флагманът има и три специални каишки, създадени специално за Galaxy Watch Ultra. Те включват Marine Band (подходящ за водни дейности), Trail Band (добър за дейности на открито) и Peakform Band (каишка за ежедневна употреба).

Що се отнася до батерията на Galaxy Watch Ultra, можем да кажем, че макар часовника да има повече функции, тя издържа повече от тези на предшествениците. При активиран енергоспестяващ режим, часовникът без проблем може да работи над 100 часа без прекъсване.

Като размер Samsung Galaxy Watch Ultra се предлага само в една опция с диаметър 47 мм и естествено с LTE поддръжка. Всичко описано до тук е "опаковано" и в цена, която можем да определим като атрактивна. Тя е по-ниска от тази на основните конкурентни модели, но все пак това е най-скъпият смарт часовник на Samsung досега.

В случай че решите да имате този часовник на ръката си, то знайте, че ако сте човек с активен начин на живот, определено няма да съжалявате. Това е най-доброто такова устройство от всички подобни, предлагащи се на пазара.

В заключение ще кажем, че Samsung Galaxy Watch Ultra е звяр сред смарт часовниците. Качеството на изработка е отлично, той е пълен с функции, фокусирани върху дейности на открито и е страхотен както за случайни авантюристи, така и за истински фенове на умните часовници. Той не прилича на нито един Samsung Galaxy Watch преди него, но пък Ultra визията му е флагманска, точно като емблематичния Galaxy S24 Ultra... Сравненията между конкурентните модели часовници са неизбежни, но нашето мнение е, че те си приличат основно визуално, обаче Galaxy Watch Ultra може много повече.

Galaxy Watch Ultra е по-лесен и по-ергономичен за използване, по-удобен е за китката и има по-впечатляващ списък от функции. Подобрените изчисления на Samsung за сън и възстановяване, подсилени от Galaxy AI, също правят часовника адски добър в това, което прави. И накрая, но не на последно място - още от пръв поглед ще разберете, че гладкият като масло AMOLED екран и честотата на опресняване на Samsung определено го отличават от всички останали.

Дали ви харесва визуално или не е въпрос на мнение и личен вкус и преценка, но това, което не е въпрос на мнение, а е факт е, че този часовник може да издържи на всякакви външни условия и въздействия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.

Свързани новини